donderdag 13 juni 2013

nog 5 dagen

Ik ben net terug uit de Alpen waar ik samen met Guido Riemenschnieder de Mont Blanc nog eens beklommen heb als voorbereiding op de Gasherbrums en ik ben er in geslaagd er af te vliegen met de parapante !  Wat een prachtige maar toch wel koude vlucht :-)
Rudy was op dat ogenblik thuis en stond vol spanning te wachten op het verlossende telefoontje of het gelukt was of niet want de meteo was onzeker; er was mogelijkheid op te veel wind en misschien ook uit de verkeerde richting.

Tijdens de beklimming voelde ik dat de wind goed zat doch dat hij te sterk stond. Wonder boven wonder verminderde de wind naarmate we naar boven vorderden, dat had ik niet gedacht, meestal is het omgekeerd....


Eenmaal op de top vergewiste ik mij van de juist richting en vond een klein plateau'ke waar ik de parapante kon leggen zonder dat het naar beneden gleed.  De zenuwen waren gespannen en het was een verlossend moment om van de grond te gaan ;-)  Ik schreeuwde het van de daken en wuifde naar de klimmers onder mij, wat een fantastische belevenis :-) door de wolken heen was ik van blijdschap


40 minuten later stond ik Chamonix terwijl de zon de vallei verwarmde en stond ik te trampelen aan de telefoon om rudy het goeie nieuws te melden.  Wat spijtig dat mijne lieve schat er niet bij kon zijn, dat was nog zoveel mooier geweest :-)


Alvorens ik naar de Mont Blanc vertrok had ik de kans kennis te maken met Pierre Gevaux (FR) die op 
11 juli 1985 met een parachute van de top van Gasherbrum II vloog.
Met deze link kan je kijken naar beelden die achteraf nog eens genomen zijn toen hij vanuit kamp 2 afdaalde


Na zijn prachtige belefenis startte hij zijn eigen parapenteschool. 
Meer als 20 jaar later doet hij iets helemaal anders; hij ontwerpt en maakt juweeltjes .
Het was een waar genoegen om met hem kennis te maken, bedankt Pierre !