donderdag 10 januari 2013

Siem Reap - Angkor Wat ( 25 km )

In Siem Reap ligt de tempel Angkor Wat , dat is een hindoeïstische tempel  en wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel is een van de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk.

De tempel Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145, tijdens de regeerperiode van Suryavarman II  en is de grootste etagepiramide op het Zuidoost-Aziatische vasteland.


Daar rond zijn er nog tempels gebouwd door andere koningen en in andere tijden... tijd dat wij het eens van dichterbij gaan bekijken...
aangezien we niet tussen de honderden toeristen wilden zitten, vertrokken we heel vroeg


 
als eerste bezochten we Bayon, een tempel gebouwd onder het Boedistische geloof en later als de Angkor Wat, bekend voor zijn gezichten...
 

 in de wanden zijn reliefs met uitbeeldingen van het dagelijkse leven, oorlogen en geloof
Een lingam is een Hindoeïstisch voorwerp dat gebruikt wordt bij het aanbidden van de scheppingskracht van de god Shiva. Om deze kracht uit te beelden heeft de lingam de vorm van een fallus. Lingams zijn bijna altijd van steen.
Tijdens een ritueel wordt melk of water over de lingam gegoten. Vervolgens worden er bloemen op gelegd. Veel lingams hebben een Yoni, dit is een rand rondom de linga waarin de geofferde vloeistoffen worden opgevangen. De Yoni representeert dan het vrouwelijke, terwijl de lingam het mannelijke representeert.

daarna gingen we een kijkje nemen naar tempels die overwoekerd zijn door de jungle
en we verliezen niet de kleine dingen uit het oog zoals deze mot

 
 
 
de reuzen der natuur eisen hun grond terug
 

 de omgeving is echt prachtig... hier rondfietsen is een must !groot blad of kleine kikker ?

 


Prasat Pre RoupPrasat Ta Prohm
 


 

Angkor Watmet heel veel reliefs


 

en onthoofde boedhabeelden
 

 
Na 7 uur rondgelopen/gefietst te hebben tussen deze indrukwekkende tempels, hielden we het voor bekeken  ;-)
 

 
Volgende halte : de hoofdstad Phnom Penh.  De fiets wordt voorlopig opgeborgen in de bus tot we aan de kuststreek zijn want het binnenland is te druk, eentonig en te warm :-)