woensdag 7 november 2012

three nights in bangkok

na ons eerste nachtje in bangkok, staken we de fietsen in elkaar en doken we tussen de massa auto's en bromfietsen.  Verstikkende hitte en uitlaatgassen zorgen ervoor dat er haast werd gezet om toe te komen in een hostelletje; cozy bangkok, nabij het treinstation Hua Lamphong. In de late namiddag gingen we dan een treinticket kopen voor onze rit naar het noorden.  Kennelijk zaten de nachttreinen al vol en kunnen we met de dagtrein geen fietsen meenemen...  blijft er één optie over, de dag/nachttrein.  Vertrekken om 13 u en toekomen om 4 u 's morgens.

 treinstation


De volgende dag hebben we gevuld met shoppen voor de laatste belangrijke benodigdheden en dat bleek een hele opdracht ! megabuildings van 7 verdiepingen groot, waar een mens letterlijk de weg kwijtgeraakte.  Met de tuk-tuk keerden we hostelwaarts om 's avonds een stukje te gaan eten. We zijn dus geen tempels, wats of andere zaken gaan bezoeken (sorry)


Het eten is hier toch wat wennen; eerst is het lekker, dan worden je smaakpapillen weggebrand die je hopeloos probeert te blussen met water om vervolgens met een open mond rond te lopen zoals een vis op het droge doet, happend naar frisse lucht ;-)