dinsdag 5 juni 2012

Zondag 27 mei 2012

Het is zover, om 9u30 begeven we ons naar de autobahn samen met 2 andere groepen en een paar enkele klimmers.  De route is goed beveiligd met picketten maar als gevolg hiervan gaan de grote groepen heel traag vooruit.    Tenen bewegen om tegen de koude te vechten en vloeken zijn toegestaan.  Het duurt hierdoor een heel eind eer we eindelijk in de Denalipass aankomenna iets minder als 3 uur komen we aan op de Denali passDaarna volgen we de graat in de stralende zontot we op footballfeald aankomen en voor de laatste steil beklimming komen voor de topgraat
Spijtig genoeg wordt het weeral aanschuiven....
eenmaal op de graat is het puur genieten !!

 zorgen dat je geen stap verkeerd zet...

top in zicht
 Yoehoe top gehaald !!
 Rudy zijnde 5de keer


wat een prachtig zicht

 na een kwartiertje houden we het voor bekeken, het is al laat ( 20 u voorbij ) en is tijd om terug te keren

na de graat dalen we rechts weer af naar footballfeald

 de beklimming duurde 10 uur maar de afdaling deden we 3u30
 afdaling aan de Denali pass
ook al zien we er een beetje bevroren, aangebrand en afgepeigerd uit, een mens moet altijd blijven lachen !Maandag 28 mei 2012

Eenmaal de zon zijn warmte heeft afgegeven in de tent, maken we ons klaar om naar beneden te gaan.  Het weer is nog altijd super alhoewel er meer wolken te bespeuren zijn onder ons.
Vorige dag was er een massa op de top en vandaag zal het niet anders zijn. 

 Over graat dalen we af naar de headwall

 rudy vlak boven headwall


terug ik camp 14200 feet alwaar de sneeuw en zon zich afwisselende.


 Aangezien we niet gehaast waren om de berg af te stormen, bleven we hier nog een nachtje en snoven de sfeer op bij verschillende klimmers.  Sommige hadden we al gezien in lager gelegen campen.


de Tsjechen toonde ons hoe je een perfecte iglo kan maken, tzijn kerels


Dinsdag 29 mei 2012

Lekker uitgeslapen na een nachtje van -20 °c in de tent.  Na het uitgebreid ontbijt dankzij de Amerikanen die hun teveel aan eten aan ons gaven ( spek brood en eieren !! ) wandelden we op ons duizenste gemak naar beneden.
De gletsjer heeft zich op een paar dagen meer opengezet dus het is meer op te passen.


het duurt niet lang of het weer slaat om, wind komt opzetten aan windy corner en hoe meer we afzakken hoe slechter !   Mensen die naar boven klimmen keren om en besluiten een dagje te blijven in camp 11200 feet hetgeen wij ook doen.
De rest van de dag blijft het sneeuw ruimen en naar de wind luisteren


Donderdag 30 mei 2012

Bij de volgende ochtend breken we de boel af, maken onze depo leeg en trekken naar het basis camp alwaar we rond 15 u aankomen.
Op de kahiltna gletsjer is er weinig verse sneeuw en de boel wordt ijzig.. spleten trekken open en ze voorspellen geen goed weer de volgende dagen.  Een horde nieuwe klimmers passeren ons die op hun toer hun kans gaan wagen op noord-america hoogste...
Onze SAS piloot komt ons onmiddellijk oppikken, super service bij Sheldon Air Service !!!
Bij aankomst in Talkeetna krijgen we lekker cookies en warme drank.  De bazin geeft ons nog een video en muziekcd kadoo.


maar het avontuur zit erop :-( we hadden niet gedacht dat we al na 10 dagen terug tussen de bomen zouden staan !
We zijn alle 2 meer als 2 kg kwijt en slapen tot laat in de morgend nadat we de avond ervoor ons tegoed gedaan hebben aan steak met fitten en bier NATUURLIJK !

We passeren nog even bij het Rangerstation en vernemen dat er van de 1141 ingeschreven klimmers
en nu nog 468 op de berg zitten.
324 hebben hun klim beƫindigd en later vernemen we dat op 22 mei enkele Belgen getopt zijn !
146 haalden tot dan toe de summit een percentage van 45%
en met 2 doden te betreuren :-(

Current Climbing Activity :Wij keren vervroegd naar huis en genieten nog na van de mooie beelden die nog in onze hersenen na zweven.....  op naar het volgende avontuur ?????